Leerkracht nieuwkomersgroep

Solliciteer nu

Leerkracht nieuwkomersgroep

Door de toename van het aantal vluchtelingen in Nederland zoeken wij een leerkracht die onze nieuwkomersleerlingen intensief taalonderwijs kan bieden. Ben jij die belangrijke schakel in de taalontwikkeling van onze leerlingen? Dan is dit de baan voor jou!

Full-time / Part-time · Gouda en Woerden

Wie zijn wij?

Stichting Klasse maakt inspirerend, openbaar basisonderwijs mogelijk. Dit doen we met een open blik naar elkaar en de wereld. Op een aantal van onze scholen bieden we ook onderwijs aan nieuwkomers in Nederland. Momenteel zijn we op zoek naar een leerkracht voor de nieuwkomersgroepen in Gouda.

De nieuwkomersgroepen bestaan uit leerlingen in de leeftijd van groep 3 t/m 8. Onderwijs in deze nieuwkomersgroepen kenmerkt zich door cyclisch werken. De leerlingen krijgen natuurlijk tijd om te wennen en jij als leerkracht brengt in kaart waar ze staan in hun ontwikkeling als kind. Je bepaalt wat ze nodig hebben op sociaal-emotioneel en onderwijsinhoudelijk gebied en stelt een individueel plan op. Dit plan wordt elke tien weken geëvalueerd en bijgesteld. Na ongeveer 40 weken zijn de leerlingen klaar om uit te stromen in het reguliere onderwijs.

Wat bieden we jou?

  • We zorgen dat je goed wordt ingewerkt, op een manier die bij jou past;

  • Zowel binnen de school als binnen Stichting Klasse zijn er volop mogelijkheden om van en met elkaar te leren en je te blijven ontwikkelen. Zo bieden we je onder meer een ruim opleidingsbudget, toegang tot e-learning en diverse expertnetwerken om kennis en inspiratie te delen;
  • Een aanstelling voor 0,6 - 1,0 fte per 1 maart 2024;
  • Een eigen laptop;
  • Een passend salaris volgens de CAO PO.

Dit is Klasse!

Wie ben je en wat neem je mee?

Jouw betrokken en positieve houding is erop gericht om het maximale uit kinderen te halen en je denkt daarbij altijd in kansen en mogelijkheden.

Jij ziet wat leerlingen nodig hebben, omdat je:

  • affiniteit hebt met NT2 onderwijs;
  • een expert bent op het gebied van taal;
  • op een positieve en constructieve manier samenwerkt. Hierbij zorg je voor verbinding met de leerlingen, de ouders, jouw collega’s en partners van de school.

Opleiding en ervaring:

  • Je hebt de PABO afgerond;

  • Bij voorkeur heb je al werkervaring, maar ook als starter nodigen wij je uit om te solliciteren.

Hoe nu verder?

Solliciteren gaat snel via de "Solliciteer nu-button".

Directeuren Simone Maas (s.maas@stichtingklasse.nl of 0182-583065) en Elize Meijer (e.meijer@stichtingklasse.nl of 0182-678032) vertellen je graag meer over deze vacature. 

Wil je meer informatie over de procedure? Neem dan contact op met Iris Ouwerkerk, adviseur ontwikkeling personeel en organisatie, 0182-622711 of  i.ouwerkerk@stichtingklasse.nl.