Leerkracht (V)SO - De Startbaan

Solliciteer nu

Leerkracht (V)SO - De Startbaan speciaal onderwijs & praktijkcollege

Jij droomt van een maatschappij waarin ieder kind mee kan doen. Als leerkracht laat jij onze leerlingen zichzelf en hun omgeving verbazen met hun persoonlijkheid, onbevangenheid en talenten. De Startbaan speciaal onderwijs en praktijkcollege is een school vol kansen en ontwikkelmogelijkheden. Voor komend schooljaar zoeken we een gedreven leerkracht voor groep 8 (0,6 - 0,8 fte)

Part-time · Gouda

Wie zijn wij?

De Startbaan is een school voor speciaal onderwijs en praktijkcollege in Gouda. Wij bieden onderwijs aan kinderen van 4 tot 18 jaar met een verstandelijke beperking  en aan kinderen met een meervoudige beperking.  
 
Op het speciaal onderwijs leren onze leerlingen ontdekken wie ze zijn en wat ze kunnen en willen. We bereiden ze voor om maximaal te kunnen presteren in de volgende fase van hun ontwikkeling. Dat kan zijn de volgende dag, het volgende leerjaar, het voortgezet (speciaal) onderwijs en uiteindelijk de uitstroom de maatschappij in. 

Op het praktijkcollege leren de leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar hoe ze uiteindelijk kunnen functioneren als burger in de samenleving, toekomstig medewerker van een bedrijf of als deelnemer aan een vorm van dagbesteding. Naast de vakken Nederlands, rekenen en sociaal-emotionele ontwikkeling richt het onderwijs op het praktijkcollege zich dan ook op het aanleren van werknemerscompetenties en vakvaardigheden. Daarom ligt er veel nadruk op praktijklessen en stages.

Wij stellen doelen aan ons onderwijs en wij leggen de lat hoog. Het onderwijs is erop gericht dat leerlingen hun schoolloopbaan afsluiten met een wettelijk erkend diploma: het vso diploma arbeidsmarktgericht of het vso diploma dagbestedingsgericht. 

Wat bieden we jou?

 • Een fijne school met een enthousiast team;

 • Een omgeving waar samenwerken en kennis delen centraal staan. Samen bouwen we aan goed gespecialiseerd praktijkonderwijs;

 • Een positieve, lerende cultuur waarbij altijd wordt gekeken naar wat er wél mogelijk is;

 • Zowel binnen de school als binnen Stichting Klasse volop mogelijkheden om van en met elkaar te leren en je te blijven ontwikkelen. Zo bieden we je onder meer een ruim opleidingsbudget en diverse expert netwerken om kennis en inspiratie te delen;  

 • Een inwerktraject dat aansluit bij jouw ervaring en behoefte;

 • Een aanstelling voor 0,6 – 0,8 fte;

 • Een eigen laptop;

 • Een passend salaris volgens de CAO PO.

Wie ben je en wat neem je mee?

 • Jij ziet voor elk kind kansen en mogelijkheden om stappen vooruit te zetten;

 • Je bent een enthousiaste en gedreven leerkracht, die in staat is om leerlingen zichzelf en hun omgeving te verbazen met hun persoonlijkheid, onbevangenheid en talenten;

 • Je hebt een professionele en lerende houding;

 • Je bent een positieve ingestelde teamspeler en werkt constructief samen met collega’s, leerlingen ouders en partners van de school.

Opleiding en ervaring:

 • Je hebt de PABO afgerond;

 • Je hebt een master SEN en/of aantoonbare deskundigheid op het gebied van autisme of je bent bereid om je de komende jaren te professionaliseren in het speciaal onderwijs;

 • Je hebt bij voorkeur al enkele jaren werkervaring in het (praktijk)onderwijs.

Wie zijn je nieuwe collega's?

Maurice Peeters - directeur
Manon Joosten - leerkracht
Iddo Klijnsma - leerkracht

Hoe nu verder?

Solliciteren is zo gedaan via de "Solliciteer nu-button".

Maurice Peeters, directeur van De Startbaan, vertelt je graag meer over de school en de vacature. E-mail m.peeters@stichtingklasse.nl, tel. 0182-679096.

Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op  met Iris Ouwerkerk, adviseur ontwikkeling personeel en organisatie. E-mail: i.ouwerkerk@stichtingklasse.nl, tel: 0182-622711.