Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Solliciteer nu

Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Jij maakt van de gymlessen elke dag een sportief feestje! Onze leerlingen kijken uit naar jouw lessen waarin ze leren samenwerken en spelenderwijs groeien in hun motorische ontwikkeling.

Voor OBS de KAS en SBO het Avontuur in Gouda zoeken we met ingang van 1 december een enthousiaste vakleerkracht bewegingsonderwijs.

Full-time / Part-time · Gouda

Wie zijn wij?

De KAS is een openbare basisschool in de Goudse wijk Korte Akkeren. Wij geven les aan ongeveer 250 kinderen. Op de KAS leren we kinderen open te staan voor elkaar én de wereld om zich heen. In een veilige vertrouwde omgeving worden ze actief uitgedaagd om te durven doen en te vertrouwen op zichzelf. Wij staan voor goed onderwijs en bieden onderwijs op maat. Samen groeien we naar een mooie toekomst!

 • De KAS is een Gezonde School. We besteden extra aandacht aan bewegen en sport, dat doen we onder andere door drie gymlessen in de week aan te bieden. Ook stimuleren wij gezonde en verantwoorde voeding.
 • Op maandag en vrijdag hebben wij de gymzaal tot onze beschikking voor groep 3 t/m 8. De donderdagmiddag is Rots & Water-training of buitengym op het plein voor groep 1-2.

SBO Het Avontuur is een openbare school voor speciaal basisonderwijs in Gouda. Op SBO Het Avontuur zitten leerlingen met een specifieke onderwijsbehoeften op cognitief en/of sociaal - emotioneel gebied. Wij bieden een zeer gestructureerde leeromgeving, waarin voorspelbaarheid, veiligheid en vertrouwen de uitgangspunten zijn. De school kiest ervoor om rustig en overzichtelijk te zijn. Ons klimaat is een mix van vrijheid geven en grenzen stellen, waarin we in positieve openheid de verbinding aangaan en samen verantwoordelijk zijn voor een veilige en prettige sfeer in een uitdagende, lerende werkomgeving.

 • Wij hebben op dit moment 9 groepen waarvan 1 groep (5-6-7) het ZML pad volgt.
 • Er zitten maximaal 16 kinderen in een groep. Met de leerlingen uit groep 1-2-3 lopen we elke donderdag naar het zwembad voor de natte gymles.
 • Wij werken samen met Special Heroes en de Brede School Gouda.
 • Het Avontuur is een Gezonde school met extra aandacht voor gezonde leefstijl, voeding en bewegen.
 • Op dinsdag, woensdag en donderdag hebben wij de beschikking over de gymzaal.

Wat bieden we jou?

 • De vacature is verspreid over de KAS (0,5 fte) en SBO het Avontuur (0,5 fte). Ook op de Dick Brunaschool in Waddinxveen is ruimte voor 0,1 fte. Er zijn verschillende mogelijkheden om de scholen/werkdagen te verdelen. Dit maakt dat de werktijdfactor relatief flexibel is en er ruimte is voor meerdere sollicitanten. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.
 • We zorgen dat je goed wordt ingewerkt en op een manier die bij jou past.
 • Zowel binnen de school als binnen Stichting Klasse zijn er volop mogelijkheden om van en met elkaar te leren en je te blijven ontwikkelen. Zo bieden we je onder meer een ruim opleidingsbudget en diverse expertnetwerken om kennis en inspiratie te delen.
 • Een eigen laptop.
 • Een passend salaris volgens de CAO PO.

Wie ben je en wat neem je mee?

 • Je bent een enthousiaste vakdocent, die het een uitdaging vindt om les te geven aan kinderen met diverse achtergronden, cognitieve verschillen en verschillen in gedrag.

 • Jij brengt kinderen in beweging en inspireert kinderen om te kiezen voor een actieve levensstijl met veel sport en beweging.
 • Naast de wekelijkse lessen onderhoud je contact met de Brede School m.b.t. de sport- en spellessen en ben je initiatiefnemer voor de organisatie van sport gebonden activiteiten op school, zoals de sportdag en schoolsporttoernooien.
 • Je hebt ervaring met de methode Rots en Water of bent bereid een opleiding hierin te volgen.
 • Kennis van reflexintegratie is met name voor de lessen aan de leerlingen van het Avontuur een pré.

Opleiding en werkervaring:

 • Je hebt de ALO of de PABO met de specialisatie/bevoegdheid bewegingsonderwijs afgerond.
 • Bij voorkeur heb je al werkervaring, maar ook als starter nodigen wij je uit om te solliciteren.

Wie zijn je nieuwe collega's?

Mi Ri van der Mannen - directeur de KAS

Marlon de Reuver - leerkracht de KAS

Maartje Smit - directeur SBO het Avontuur

Hoe nu verder?

Solliciteren gaat snel via de "Solliciteer nu-button".

Wil je eerst nog wat meer weten over de inhoud van de functie? Mi Ri van der Mannen, directeur van de KAS (0182-519739, m.vandermannen@stichtingklasse.nl) en Maartje Smit, directeur SBO het Avontuur (0182-571746, m.smit@stichtingklasse.nl) vertellen je graag meer.

Voor meer informatie over de procedure kan je contact opnemen met Iris Ouwerkerk, adviseur ontwikkeling personeel en organisatie, te. 0182-622711 of e-mail i.ouwerkerk@stichtingklasse.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.