Stichting Klasse telt achttien locaties, waar zo’n 500 medewerkers onderwijs verzorgen aan ongeveer 3.700 leerlingen in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Waddinxveen en Woerden.
Zij-instromer
Dit zijn wij
Stichting Klasse maakt inspirerend, openbaar basisonderwijs mogelijk. Dit doen we met een open blik naar elkaar en de wereld. Stichting Klasse heeft zeventien locaties, waar zo'n 450 medewerkers onderwijs verzorgen aan ongeveer 3.600 leerlingen.
Onze achttien scholen zijn ieder uniek en met een eigen profiel: regulier onderwijs, Dalton- en Jenaplan onderwijs, onderwijs gericht op hoogbegaafde leerlingen en scholen voor special basisonderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs.
Wat houdt het in?
Als zij-instromer kun jij jezelf ontwikkelen en professionaliseren. Dit doe je door een werken-leren traject bij Stichting Klasse te volgen.
Na een succesvol afgelegd assessment kom je in dienst bij ons en krijg je een tijdelijke lesbevoegdheid voor 2 jaar. In deze 2 jaar volg je, een dag per week op de Hogeschool Leiden, een opleiding om je lesbevoegdheid te behalen.
Als zij-instromer bij Stichting Klasse ontvang je een salaris conform de cao PO in functieschaal LB. Verder worden jouw opleidingskosten vergoed.
Wat heb je nodig?
Om in aanmerking te komen voor een zij-instroom traject heb je:
Voordat je reageert op deze vacature heb je daarnaast:
Fanny deelt haar ervaring
"Vorig jaar maart besloot ik, na een carrière als supermarktmanager, de stap te wagen naar het onderwijs. Het zij-instroom traject was voor mij de kortste en snelste weg naar een baan ‘voor de klas’. En snel ging het zeker…
Na een open sollicitatie heb ik bij Stichting Klasse de kans gekregen om mijzelf te laten zien. Vanaf de zomervakantie ben ik al de juf van groep 7 op de Dick Brunaschool. Super leuk!
De school en Stichting Klasse geven mij verantwoordelijkheid en vertrouwen. Daarnaast krijg ik uitgebreide begeleiding en veel ruimte om mij te ontwikkelen als leerkracht. Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen."
Procedure en tijdspad
Om zij-instromer bij Stichting Klasse te worden moet je onderstaande procedure met goed gevolg doorlopen.
Je start met een (online) gesprek met de sollicitatiecommissie van Stichting Klasse en een pré-scan via RTC Transvita. Vervolgens loop je een ochtend mee op een school en verzorg je een lesactiviteit. Als je dat goed doorlopen hebt, volgt de aanmelding voor het officiële assessment bij de Hogeschool Leiden. Dit assessment bestaat uit het opstellen van een portfolio, een theorieassessment, een rekentoets (Wiscat) en een praktijkassessment.
Hogeschool Leiden hanteert de volgende deadlines voor de aanmeldingen voor de assessments:
begin november 2024 voor assessment in december/januari - start zij-instroomtraject 5 februari 2025 (1e gespreksronde bij Klasse op 20 september 2024)
mei 2025 voor assessment in juni - start zij-instroomtraject september 2025 (1e gespreksronde bij Klasse februari 2025)
half augustus 2025 voor assessment in september/oktober - start zij-instroomtraject half november 2025 (1e gespreksronde bij Klasse mei 2025)
Ook iets voor jou?
Wil jij ook het zij-instroom traject volgen en bezit je over de juiste vooropleiding? Solliciteer dan via onderstaande knop en wie weet maken we binnenkort kennis met elkaar.
Wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Iris Ouwerkerk, adviseur ontwikkeling personeel & organisatie, tel. 0182-622711 of e-mail i.ouwerkerk@stichtingklasse.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.